Idioma:
Govern de les Illes Balears
Page
Inici / / Hospital General / Hospital General

Hospital General

L’Hospital General és un centre d’Atenció Intermèdia o d’Estada Mitjana i té assignada la població de referència del Sector Ponent, que compta amb 16 centres de salut.

Atén persones fràgils d’edat avançada, amb malalties cròniques complexes i amb dependència, i pacients amb necessitats d’atenció pal·liativa o en situació final de vida. Els objectius principals són la cura, el foment de l’autonomia, la rehabilitació i la inserció a la comunitat després d’un procés agut o d’una descompensació de malalties cròniques.

L’alta complexitat que presenten els usuaris requereix un abordatge integral per part d’un equip interdisciplinari, el qual fa una valoració integral de les necessitats dels pacients. Aquest equip està coordinat, a través de la gestió de casos, amb altres àmbits assistencials i amb els serveis socials.

atencio-intermedia
hospital-general
hospital-general-1
atencion-intermedia
hospital-general-2
hospital-general-3
hospital-general-4
hospital-general-5
hospital-general-6
atencio-intermedia
hospital-general-7
hospital-general-8
atencio-intermedia

A les unitats de convalescència ingressen pacients crònics complexos (PCC) i pacients crònics avançats (PCA). D'una banda, els PCC ingressen en aquestes unitats per descompensació mèdica o quirúrgica després d’ingrés en hospitals d'aguts. Solen necessitar tractament, cures i/o rehabilitació. D'altra banda, els pacients crònics avançats (PCA) —diagnosticats i avaluats, no tributaris d'exploracions ni de tractaments agressius o invasius—, ingressen directament des del seu domicili per descompensació d'alguna de les seves malalties cròniques. L'Hospital General, alineat amb l'Estratègia de la Cronicitat del Servei de Salut de les Illes Balears, en facilita l'ingrés directe des del domicili sense necessitat de passar pels serveis d'urgències dels hospitals d'aguts.

El programa desenvolupa la seva activitat des d’una perspectiva interdisciplinària i relaciona les malalties que provoquen deteriorament progressiu i disminució gradual de l'autonomia amb la reeducació funcional i les activitats de la vida diària (AVD). L'objectiu principal és oferir una atenció integral als pacients amb malalties cròniques, amb un pla terapèutic individualitzat.

El Programa de Cures Pal·liatives atén pacients amb malaltia crònica avançada i/o oncològica que, degut a la seva alta complexitat, requereixen ingrés en una unitat específica per al control dels símptomes. Els pacients poden ingressar directament a l'Hospital des del Programa de Cures Pal·liatives o derivats per l'Equip de Suport d'Atenció Domiciliària (ESAD).

El Programa de Neurogeriatria desenvolupa la seva activitat des de la perspectiva interdisciplinària i relaciona la malaltia cerebrovascular i la reeducació funcional del pacient. L'objectiu principal és aconseguir la màxima recuperació clínica, funcional, cognitiva, emocional i social a través d'una atenció integral.

Aquest programa desenvolupa la seva activitat des d’una perspectiva interdisciplinària i relaciona l'ortopèdia, la geriatria i la rehabilitació del pacient ancià. Té com a objectius generals la recuperació funcional, la reintegració social i la prevenció de complicacions postquirúrgiques.

 Sorgeix com a resposta a una necessitat assistencial i està orientat a la recuperació funcional com a alternativa a l'hospitalització convencional.

Les persones en fase de convalescència després d'un procés assistencial o amb una pèrdua d'autonomia potencialment recuperable, poden beneficiar-se de l'assistència en aquest tipus de dispositius ja que mantenen un contacte continu amb els seus familiars, amb els seus cuidadors i amb els equips d'Atenció Primària. D’aquesta manera es poden reduir l'ús d'altres recursos hospitalaris, el nombre d'ingressos i la institucionalització.

 És un programa transversal que té per objectiu la promoció de l’autonomia personal i la recuperació funcional, cognitiva i del llenguatge.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19