Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

136 residents comencen la formació especialitzada als centres sanitaris públics de les Illes Balears

29 de maig 2017
Esta imagen ilustra que: 136 residents comencen la formació especialitzada  als centres sanitaris públics de les Illes Balears

La directora general d’Acreditació, Docència i Recerca en Salut, Margalida Frontera; la subdirectora d’Atenció Primària i emergències extrahospitalàries, Rosa Duro, i el gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, Josep Pomar, han donat avui dematí la benvinguda als 136 residents que comencen la formació especialitzada als hospitals públics i als centres de salut d’atenció primària de les Illes Balears, en un acte que ha tengut lloc a l’hospital de referència.

Dels 136 residents, n’hi ha 103 de medicina, 24 d’infermeria, 4 de farmàcia, 2 de psicologia, 1 de biologia, 1 de química i 1 de radiofísica. Durant els anys vinents es formaran en les especialitats que les Illes Balears tenen acreditades per a la formació sanitària especialitzada.

Distribuïts per illes, 123 residents faran la formació especialitzada a Mallorca, 9 a Eivissa i 4 a Menorca. L’Hospital Universitari Son Espases n’acollirà 46; l’Hospital Son Llàtzer, 15; l’Hospital de Manacor, 1, i l’Hospital Can Misses, 1. La resta es distribuiran entre les diferents unitats docents multiprofessionals i l’atenció primària.

Els residents seguiran el període formatiu a les unitats docents de la xarxa sanitària pública. Segons l’especialitat, els professionals hauran de fer entre quatre i cinc anys de formació, mentre que els d’infermeria n’hauran de fer dos.

Els residents es formaran a les unitats docents de l’Hospital Universitari Son Espases, de l’Hospital Son Llàtzer, de l’Hospital de Manacor, de l’Hospital Can Misses, d’Atenció Familiar i Comunitària, de Salut Mental, de Comares, de Pediatria, de Medicina Familiar i Comunitària de Menorca i de Medicina Familiar i Comunitària d’Eivissa.

L’acreditació de places a les Illes Balears continua creixent, ja que enguany s’han acreditat dues noves places d’especialistes, la d’anatomia patològica a Son Llàtzer i la de cirurgia plàstica, estètica i reparadora a Son Espases. Per a la incorporació de residents en 2018 està previst sol·licitar 151 places d’especialistes en formació.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19