Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’Hospital Universitari Son Espases du a terme el primer trasplantament hepàtic a les Illes Balears

29 d’oct. 2021
Default image

L’Hospital Universitari Son Espases ha duit a terme avui matí el primer trasplantament hepàtic a les Illes Balears. Una vintena de professionals de Son Espases -entre cirurgians, anestesiòlegs i infermeres- han participat en l’acte quirúrgic, que ha comptat amb la col·laboració de professionals de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Son Espases va rebre el juny d’enguany l’autorització definitiva per realitzar trasplantaments hepàtics, i el 13 de setembre, l’Organització Nacional de Trasplantaments va informar-ne tots els hospitals del país detectors d’òrgans.

La intervenció ha finalitzat a les 18 hores i ara el pacient està ingressat a la unitat de cures intensives recuperant-se. Durant l’operació, els professionals han extret el fetge malalt del pacient i han implantat el del donant.

Aquest primer trasplantament hepàtic és una fita històrica per a la sanitat de les Illes Balears i ha estat possible gràcies a l’embranzida dels professionals de l’Hospital Universitari Son Espases (cirurgians, digestòlegs, intensivistes, anestesiòlegs, immunòlegs, anatomopatòlegs i infermeres) que sempre han comptat amb el suport del Servei de Salut, de la Conselleria de Salut i del Govern de les Illes Balears.

Amb el primer trasplantament hepàtic s’assoleix l’objectiu de millorar l’atenció als pacients amb hepatopaties cròniques terminals i agudes fulminants, i, alhora, evitar el desplaçament de pacients i les seves famílies a altres centres hospitalaris de la Península, la qual cosa implica posar punt final a una situació d’iniquitat.

Durant més d’un any, l’Hospital i els seus professionals han invertit temps i recursos per implantar el programa de trasplantament hepàtic a les Illes Balears. S’han creat protocols multidisciplinaris, comitès organitzatius i clínics específics, consultes específiques, unitat assistencial; s’han integrat circuits i serveis, i s’ha fet molta inversió en formació.

Durant els propers dies, l’Hospital Universitari Son Espases tornarà a donar informació sobre l’evolució de l’estat del receptor. També es preveu que l’equip de professionals que han participat en el trasplantament informin d’aquesta fita assistencial.

Des del centre hospitalari es demana respecte total a la intimitat del donant, del receptor i de les seves famílies.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19