Més de mil cent diagnòstics, prop de cinc-cents tractaments de radioteràpia i una dècada de compromís amb els pacients. La Unitat de Limfomes de l’Hospital Universitari Son Espases fa deu anys que està activa, i ja s’ha consolidat com un pilar essencial en l’atenció oncohematològica de les Illes Balears.
D’ençà que es va crear, l’octubre de 2014, la Unitat ha demostrat que la medicina moderna no només es basa en la tecnologia i el coneixement, sinó també en el treball en equip, la rapidesa en la presa de decisions i, sobretot, en la humanitat de la cura. En aquests deu anys, s’han fet més de 5.400 estudis d’extensió i seguiment mitjançant PET/TC, i s’ha ofert una atenció integral a centenars de persones que han hagut d’afrontar un diagnòstic de limfoma.
A les Balears, cada any es detecten entre cent cinquanta i dos-cents casos nous de limfoma, una malaltia complexa que requereix una resposta immediata i coordinada. En aquest context, la Unitat de Limfomes ha sabut teixir una xarxa de col·laboració entre especialitats com ara hematologia, medicina nuclear, radioteràpia, cirurgia, dermatologia, anatomia patològica, farmàcia hospitalària, infermeria i moltes més. Aquesta sinergia ha permès oferir una atenció personalitzada, basada en l’evidència científica i centrada en les necessitats reals de cada pacient.
Un homenatge a qui ho fa possible
Aquest desè aniversari és també una oportunitat per retre homenatge als professionals que han fet possible aquest projecte. Sota la coordinació del doctor Antonio Gutiérrez, la Unitat ha comptat amb la implicació d’especialistes de nombroses àrees: per al diagnòstic urgent, amb el doctor Julio Rama (Otorrinolaringologia), les doctores Elena Rocandio, Laura Fernández i Berta Parés (Cirurgia General), i els doctors Asunción Pastor i Héctor Lajusticia (Radiologia); per al tractament, amb l’equip d’Hematologia, format pel doctor Gutiérrez, les doctores Leyre Bento i Sandra Pérez, i el suport de Radioteràpia (doctor Francesc Mestre), de Medicina Nuclear (doctora Núria Orta), de Radiologia (doctora Paloma López), d’Anatomia Patològica (doctors Adriana Quintero i Marco Martínez), de Dermatologia (doctor Juan Garcías), de Farmàcia Hospitalària, Cirurgia Toràcica, Aparell Digestiu, Endocrinologia, la Unitat de Teràpia Cel·lular i els equips d’infermeria de l’Hospital de Dia i la planta d’hospitalització. El compromís, la coordinació i la vocació han estat la clau per oferir una atenció ràpida, eficaç i humana.
A més de la seva tasca assistencial, la Unitat ha impulsat una intensa activitat científica i docent: quaranta-set publicacions internacionals, vint-i-un assaigs clínics, cinc tesis doctorals, tres llibres científics i tres guies clíniques avalen la seva contribució al coneixement i a la millora contínua.
Un aniversari compartit amb la comunitat hospitalària
Com a part de la commemoració, l’equip va presentar el recorregut i els èxits de la Unitat en una sessió clínica especial que va tenir lloc a l’Hospital, en la qual es varen compartir experiències, aprenentatges i perspectives de futur. Va ser un moment de reconeixement col·lectiu i de reafirmació del compromís amb l’excel·lència assistencial.
En transporte público:
EMT: Líneas 6, 20, 29, 33, 34, 36, 39
En coche:
. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A y Ma-20
Bicipalma
https://www.bicipalma.com/es/palma/
Descargar díptico: "Cómo llegar a Son Espases"
De lunes a viernes 8h - 20h
En transporte público:
En coche: