Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases lliura els Premis d’Investigació 2019

9 de gen. 2020

L’Hospital Universitari Son Espases ha lliurat avui matí els Premis d’Investigació 2019, que pretenen fomentar l’activitat científica de totes les categories professionals del centre sanitari i recompensar l’excel·lència assolida en aquesta matèria. Els premis i els ajuts de Son Espases per a la recerca són una iniciativa anual de la Comissió d’Investigació.

La dotació dels premis, en l’edició de 2019, ha estat de 45.000 €, repartits en tres categories: “Millor publicació científica”, que premia la publicació d’un article a una revista que ha tingut un factor d’impacte més alt; “Millor projecte pilot”, que pretén donar suport a projectes que poden ser finançats en convocatòries externes estatals i internacionals, i, finalment, “Ajuts per estades curtes en centres d’investigació”, per impulsar la col·laboració amb grups d’investigació nacionals e internacionals.

A l’acte de lliurament, hi han participat la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez; la directora general de Recerca en Salut, Formació i Acreditació, Asunción Sánchez; el director gerent de Son Espases, Josep Pomar; el director científic de l’IdISBa, Miquel Fiol; el president de la Comissió d’Investigació, Antonio Oliver, i el coordinador de la Unitat d’Investigació, Borja García-Cosío.

A l’edició d’enguany, s’ha concedit el premi “Millor publicació científica” al doctor Francisco de Borja García-Cosio, investigador del Grup d’Inflamació, Reparació i Càncer en Malalties Respiratòries, per l’article titulat “Determinants and Differences in Satisfaction with the Inhaler Among Patients with Asthma or COPD”.

Els projectes pilot guardonats han estat els següents: “Efecto de los corticoides en la modulación de la formación de biofilm por Pseudomonas aeruginosa en el contexto de la enfermedad pulmonar obstructiva crónica (EPOC)”, de Elena Jordana; “Estudio en fase I/IIA para la evaluación de la APP REDSCAR© para la detección y seguimiento de heridas quirúrgicas potencialmente infectadas”, de Juan José Segura-Sampedro; “Las células madre mesenquimales en forma de bioesferas como agentes terapéuticos potenciales para la fibrosis pulmonar idiopática”, de Andreas Jahn; “Validación de la combinación de marcadores tumorales y número de copias mutadas de EGFR y MET en sangre periférica como biomarcadores en la monitorización de pacientes con CPNM estadío IV”, de Laura Valiña; i “Determinación en líquido folicular de alteraciones en el mitogenoma en pacientes sometidas a tratamientos de reproducción asistida”, de Laura Peralta.


Balanç de l’activitat investigadora de l’Hospital Universitari Son Espases 2019

Durant l’acte de lliurament dels premis, el coordinador de la Unitat d’Investigació i el president de la Comissió d’Investigació, Borja García-Cosío i Antonio Oliver, respectivament, han presentat el balanç en matèria investigadora de Son Espases durant el període 2018-2019. En el darrer any, s'han publicat un total de 292 articles a revistes científiques amb un factor d'impacte acumulat de 1.284 punts, la qual cosa suposa superar les xifres d'anys anteriors. L’any 2019 ha estat especialment reeixit per a l’Hospital pel que fa a l’obtenció de finançament competitiu per a la recerca de l’Institut de Salut Carlos III amb sis projectes FIS i cinc contractes de recursos humans. L’import total obtingut amb aquests ajuts públics ha estat de 996.995 €. A més, durant l’any 2019 s’han aconseguit diversos projectes finançats per la Unió Europea i Austràlia, per un valor total de 132.229 €.

Respecte als assajos clínics comercials que s’han dut a terme al Centre, durant l’any 2019, s’han formalitzat 69 contractes amb la indústria farmacèutica per un import total de 1.262.257 €.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19