Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases lliura els Premis d’Investigació 2022

12 de gen. 2023
Esta imagen ilustra que: Son Espases lliura els Premis d’Investigació 2022

L’Hospital Universitari Son Espases ha lliurat aquest matí els Premis d’Investigació 2022, que pretenen fomentar l’activitat científica de totes les categories dels professionals del centre sanitari i recompensar l’excel·lència aconseguida en aquesta matèria. Els premis i les ajudes de Son Espases para a la investigació són una iniciativa anual de la Comissió d’Investigació.

La dotació dels premis en l’edició de 2022 ha estat de 107.590 €, repartits en les quatre categories següents: millor publicació científica, que premia la publicació d’un article en revista que ha tengut un factor d’impacte més alt; ajudes per a estades curtes en centres d’investigació, per impulsar la col·laboració amb grups de recerca nacionals i internacionals; millor projecte pilot, que pretén donar suport a projectes que poden ser finançats en convocatòries externes estatals i internacionals i, finalment, una categoria nova, la de projecte d’investigació, una ajuda dirigida al finançament d’un projecte d’investigació, que inclou l’alliberament del 50 % de l’activitat assistencial anual de l’investigador responsable

En l’acte de lliurament han participat la directora general d’Investigació en Salut, Formació i Acreditació, Asunción Sánchez; el director gerent de Son Espases, Josep Pomar; el subdirector mèdic, Francisco Fanjul; el director científic de l’IdISBa , Miquel Fiol; el president de la Comissió d’Investigació, Antonio Oliver, i el coordinador de la Unitat d’Investigació, Borja García-Cosío.

En l’edició d’aquest any s’ha concedit el premi a la millor publicació científica a la doctora Eva Alcoceva Cruixent, del Servei de Microbiologia, per l’article titulat «Fluconazole-resistant Candida parapsilosis clonally related genotypes: first report proving the presence of endemic isolates harbouring the I132F ERG11 gene substitution in Spain » publicat en la revista Clinical Microbiology and Infection.

Els projectes pilots guardonats han estat els següents: «Estudio del papel del PLAC8 en la progresión tumoral y metástasis en PDAC», de Catalina Maria Perelló Reus; «Estudio de seroprevalencia de los virus Toscana y West Nile en Mallorca», de Carla Iglesias Escobar; «Estudio del efecto del tratamiento con los anti-fibróticos Nintedanib y Pirfenidona en las células madre mesenquimales pulmonares de pacientes con Fibrosis Pulmonar Idiopática», de Carlos Río Bocos; «Bladder Epicheck como herramienta predictora de respuesta a tratamiento con BCG», de Luis Ladaria Sureda; «Mecanismos moleculares en la sensibilidad química múltiple y su relación con los biomarcadores de permeabilidad intestinal», de Beatriz García García; «Evaluación del eje cardio-intestinal en pacientes con Insuficiencia cardiaca con fracción de eyección preservada», de Joan Albert Pou Goyanes i «Detección temprana de pacientes hospitalizados con deterioro clínico agudo mediante una escala de alerta precoz», de Mònica Maqueda Palau.

Finalment, el premi de la categoria de projecte d’investigació s’ha atorgat al doctor Álvaro García-Graner García-Fuster, del Servei de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu, amb el projecte «Método Matemático de Reconstrucción 3D para la valoración de infiltración tumoral en el cáncer de colon».


Balanç de l’activitat investigadora de l’Hospital Universitari Son Espases en 2022

Durant l’acte de lliurament dels Premis d’Investigació 2022, el president de la Comissió d’Investigació, Antonio Oliver, ha presentat el balanç en matèria investigadora de Son Espases durant el període 2021-2022.

Durant l’últim any s’han publicat un total de 496 articles en revistes científiques, amb un factor d’impacte acumulat de 2 .186 punts, la qual cosa supera les xifres d’anys anteriors.

L’any 2022 ha estat especialment reeixit per a l’Hospital quant a l’obtenció de finançament competitiu per a la investigació de l’Institut de Salut Carlos III amb tres projectes FIS, sis ajudes per incorporar recursos humans a la investigació i un finançament per a infraestructures científiques singulars de l’SNS. L’import total obtingut amb aquestes ajudes públiques és de 2.360.827 €.

A més, s’han aconseguit vuit projectes finançats per la Unió Europea, Estats Units, Noruega i Suïssa per un valor total de 501.032 €.

Finalment, pel que fa als assaigs clínics comercials que es duen a terme en el centre, durant l’any 2022 s’han formalitzat setanta-tres contractes amb la indústria farmacèutica, per l’import total de 2.248.442 €.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19