Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’Hospital acull les IV Jornades de l’Estratègia de Cures Pal·liatives de les Illes Balears”

11 de juny 2014
Esta imagen ilustra que: L’Hospital acull les IV Jornades de l’Estratègia de Cures Pal·liatives de les Illes Balears”

Sota el lema “Les Cures Pal·liatives una responsabilitat compartida”, experts en el tractament pal·liatiu analitzen i debaten sobre les alternatives per oferir una millor atenció als pacients, la malaltia dels quals ha exhaurit les possibilitats raonables de curació.

Moltes malalties cròniques greus tendeixen a arribar a una etapa en què s’exhaureixen les possibilitats raonables de curació i evolucionen inexorablement cap al deteriorament orgànic, la plurisimptomatologia i la dependència. Davant el sofriment que molt sovint acompanya les fases avançades de les malalties incurables, els països desenvolupats han elaborat una resposta sanitària organitzada: les Cures Pal·liatives.

És recomanable que la cultura pal·liativa impregni progressivament els serveis convencionals d’atenció, de manera que, quan el tractament ja no millori el pronòstic, l’objectiu no sigui tractar la malaltia sinó tractar el pacient, és a dir, tenir-ne cura, tant d’ell com dels seus familiars.

Amb aquesta línia de treball, la Conselleria de Salut ha impulsat els darrers anys una Estratègia Coordinada per a totes les Illes. Fruit d’una reflexió amb experts en la matèria, es comencen a visualitzar els primers avenços en aquest camp. Concretament, dins del Sector Ponent, l’Hospital Universitari Son Espases va apostar, ara fa poc més d’un any, per la creació de la Unitat de Cures Pal·liatives Pediàtriques. Una unitat gairebé pionera a tot el territori nacional, que atén més de 60 pacients en edat pediàtrica amb alguna malaltia crònica o oncològica.

Una altra iniciativa que s’ha impulsat és la creació de la Unitat de Suport de Cures Pal·liatives, que està composta per un metge, una infermera i un treballador social que valoren els pacients susceptibles d’entrar a un programa de cures pal·liatives. A la vegada, la Unitat d’Hospitalització de l’Hospital General presta cobertura a les necessitats d’atenció de cures pal·liatives del Sector Ponent..

En el Sector d’Atenció Primària s’està fent un treball específic per a la formació d’un metge i d’una infermera a cada centre de salut. Actualment, més de 2.000 professionals han assistit a alguna de les 41 sessions formatives que ja s’han impartit.

L’objectiu és impregnar tot el sistema sanitari de la cultura de les cures pal·liatives i la creació d’uns equips especialitzats en l’atenció integral dels pacients que requereixen cures pal·liatives i la dels seus familiars.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19